Hírek

BAJAI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁRBAN a Duna Fotóklub Egyesület!

A Bajai Települési Értéktár Bizottság május 8-i. ülésén 6/2024. (V. 8. ) határozatával a Duna Fotóklub Egyesületet település értékké nyilvánítja. Július 4-én délután Egyesületünk elnőke Kellnerné Felső Sára ünnepélyes keretek közt vehette át a Bajai Települési Értéktárba való felvételéről szóló oklevelet, valamint Baja értékei 2013-2024 című könyvet a városháza dísztermében. Fotóklubunk a kulturális örökség szakterület kategóriában érdemelte ki a „Baja értéke” cím viselésének jogát. Hálásan köszönjük az elismerést – a továbbiakban is igyekszünk munkánkkal, tevékenységünkkel méltók maradni e megtisztelő cím viseléséhez! Duna Fotóklub Egyesület

Mozgásban és az Éjszaka fényei – Házipályázat 2024/2.

A Duna Fotóklub Egyesület 2024-es év második klubpályázatára klubtagjaink két kategóriában küldhettek képeket „Mozgásban” és „Éjszaka fényei” Gratulálunk a legtöbb pontszámot elért fotókhoz az alkotóknak! Fotóikat a képre kattintva tekinthetik meg. Mozgásban: Éjszaka fényei:

Görbe Ferenc (1938-2024) Emléke szívünkben él

Lelkiismeretes munkássága és neve összeforr Bajával, a város fotós életével, a Duna Fotóklub Egyesülettel melynek egykori tagja, titkára, örökös tiszteletbeli elnöke. Távozása pótolhatatlan veszteség a családnak, barátoknak, klubtagoknak! Ezzel a kis videóval emlékezünk:

Fotóstábor – Gánt és környéke

2024. május 24-25-26 2024. május 4-én korán reggel 16 vidám fővel indult útjára fotós csapatunk, hogy három napot töltsön el Csákvár, Gánt, és a környező településeken . Lencsevégre kaptuk a a vidék természeti és épített kincseit, este szalonnát sütöttünk, beszélgettünk és sokat nevettünk. Szép és különleges vidék sok látnivaló….. Szuper volt Néhány helyszín ahol megfordultunk: 1.nap: Martonvásár – Brunszvik kastély és park – Beethoven emlékmúzeum, Bence-hegyi kilátó, Csákvár, Gánt – Bauxitbánya, 2.nap: Bakonynána – Rómaifürdő : A szurdokokban igen gazdag Bakony kétségkívül leglátványosabb pontja, a Gaja Bakonynána és Jásd közötti áttörése, a Római fürdő. A zúgó vízesések a függőleges sziklafalak

A Homoród Fotóklub Egyesület kiállítása Baján!

Barátaink elhozták hozzánk alkotásaikat, hogy bemutassák hogyan is látják ők a világot, a mindennapokat, az őket körül ölelő tájat, az embereket, a megmaradt és féltve őrzőt hagyományokat. Minden fotó egy-egy nagyszerű alkotás mely hűen tükrözi készítőjének látásmódját és stílusát. Ezúttal, Erdélyből érkező kedves barátaink és vendégeink kiállítására hívjuk, várjuk önöket! Helyszín: Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Víztudományi Kar ( Baja, Bajcsy-Zsilinszky utca 12-14. ) A megnyitó időpontja: 2024. május 3. péntek, 18-óra

2024/1 – Házipályázat: Rozsda, Vonalak..

A 2024-es év első házi pályázatán két kategóriában „Rozsda” és „Vonalak” nevezhettek a klubtagok. Ezúttal 11 klubtagunk pontozta és értékelte a képeket – Ezúton is köszönjük munkájukat! Gratulálunk a legtöbb pontszámot elért fotókhoz az alkotóknak! Fotóikat itt tekinthetik meg.   Rozsda Vonalak:

Ajándék képek a Költészet Napján…

Ragyogó tekintetek, mosolygós arcok csodálatos versek és dallamok, vidám táncosok Köszönjük a szép műsort ! „A Magyar Költészet Napjának ünnepén április 11-én, csütörtök reggel a Sugovica Sportiskolai Általános Iskola Vöröskereszt téri tagintézményében: a kisdiákok verssel-zenével-tánccal köszönték meg a Duna Fotóklub Egyesület által az intézménynek ajándékozott fotókat.” forrás :Bácskai napló Képek és bővebben a cikk itt olvasható: https://bajahangja.hu/bacskai-naplo/hirek/kultura/kolteszet-es-fenykepeszet-az-iskolaban?

IV. Délvidék fotópályázat – Kiállítás és díjátadó ünnepség

Köszönjük, hogy eljöttetek és velünk tartottatok a IV. Délvidék Fotópályázat Díjátadón és kiállítás megnyítón! Jó volt ismét találkozni veletek! Ezt írták rólunk: https://bajahangja.hu/bacskai-naplo/hirek/kultura/ezernel-is-tobb-foto-erkezett-a-palyazatra?fbclid=IwAR0nn0M3_dapO1KGSme0xxuJFx0pojck6OAiWhNCoiPeTx3lUym8m4diZnM_aem_AfttwJ68BcFSUa9QvgehGX0cKbm_N5Qr0zeLrC3qDDA45b7-3zTmZYsbbg_vrBHIY7FrF4_64EaeTXlLW0BKAJE1 Bajai TV-műsorában a IV. Délvidék fotókiállítás…. Bajai Kul-túra: https://www.youtube.com/watch?v=mPlfKzei22Y Bajai TV híradó: https://fb.watch/rlYbqsOQIJ/ Szeretettel hívunk és várunk mindenkit a  IV. Délvidék – MAFOSZ védnökségű országos digitális fotópályázat díjátadó ünnepségére és kiállításának megnyitójára, április 6-án szombaton 15:00 órakor Baján a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara aulájába. Örömmel osztjuk meg, hogy a nemzetközi és hazai porondon is igen elismert szakmai zsűrinek nem volt könnyű dolga,  89 fő 1100 db nagyszerű alkotása került  elbírálásra és ebből 162 került elfogadásra. Ezekből válogattunk kiállításunkra…

Kitekintő

Kitekintő – Fotókiállítás

Örömmel küldjük meghívónkat és szeretettel hívjuk, várjuk Önöket kiállításunkra! Duna Fotóklub Egyesület nagyszerű fotókkal mutatja be vizes élőhelyeink szépségét. A kiállítást megnyitja Sibalin Miroszláv. Harmonikán játszik Sipos Karolina. Szép délután, kedves, családias fogadtatás Nemesnádudvaron a hangulatos Bor Bagolyban. Köszönjük a meghívást!A kiállítás május 5-ig látogatható.

” FOTÓ HUNGARIKUM 2023″

” FOTÓ HUNGARIKUM 2023″ A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos szövetsége minden évben kiadja a ” FOTÓ HUNGARIKUM” című kiadványát. A most megjelent könyvben a Duna Fotóklub Egyesület kilenc tagjának 20 db alkotása kapott helyett. Név szerint: Bartus Dávid, Bolvári Csilla, Fehér Vilmos, Fischbäckné Horváth Ildikó, Göldner Tiborné, Horosnyi Sándor, Kellnerné Felső Sára, Tamás József, Tóth- Szögi Zsuzsanna. Gratulálunk mindenkinek!

2024. március 9. MAFOSZ – Diplomák átadása Budapesten

Március 9-én, szombaton Budapesten adták át a 2023. II. félévi MAFOSZ fotós diplomákat. A Duna Fotóklub Egyesület 4 tagja összesen 6 diplomát vehetett át. – Fehér Vilmos: A-MAFOSZ/silver fokozatot, – F. Horváth Ildikó : A-MAFOSZ/platina fokozatot, – Horosnyi Sándor : A-MAFOSZ/platina fokozatot, – Tamás József: AFIAP, és A-MAFOSZ/bronz fokozat, valamint a MAFOSZ Szolgálati Kiválósága (HonEs-MAFOSZ) és hozzá a A-MAFOSZ/ Platina minősítést érte el. Gratulálunk és további sikereket kívánunk fotóstársainknak!

Kalocsa – Metszet ’23 Jubileumi fotókiállítás

Szép és tartalmas este Kalocsán a „Metszet ’23” kiállításunk második állomásának megnyitóján! Köszönjük, hogy eljöttetek, jó volt együtt lenni veletek! Köszönjük a Nicolas Schöffer Gyűjteménynek, hogy a 65 éves Duna Fotóklub bemutatkozhatott és elhozhatta tárlatát Kalocsára, valamint hálásak vagyunk barátainknak, a Kalocsai Dunatáj Fotókör támogatásának, segítségének! Ezt írták rólunk: https://www.kalohirek.hu/errol-tudnia-kell/metszet-23-a-bajai-duna-fotoklub-alkotoinak-nyilt-tarlata-a-schoffer-gyujtemenyben Kedves barátok, ismerősök, fotózást kedvelők! Metszet ’23 Jubileumi kiállításunk ezúttal Kalocsára látogat melynek megnyitó ünnepsége február 16-án 17,30-órakor lesz. Mindenkit várunk szeretettel! Helyszín: Nicolas Schöffer gyűjtemény, Kalocsa, Szent István király út 76.

FLORA fotópályázat – eredmény

Kecel városa 10. alkalommal hirdette a FLORA fotópályázatát, melyre a virágfesztivál főtémáihoz – Nemzetek virágai és Petőfi virágok között – fotókat vártak. Szép eredményt értek el klubtagjaink! Az I. helyet és három különdíjat is sikerült elhozni! Gratulálunk a díjazottaknak! I. Hely: Kellnerné Felső Sára        Különdíjak: Göldner Tiborné, Orsós Ivett, Ternay Gabriella.

Természet és Halmazállapot – házipályázat

A 2023-es év utolsó házi pályázatán két kategóriában „Természet” és „Halmazállapot” nevezhettek a klubtagok. Három tagú zsűrit kértünk fel a képek értékelésére – Biatorbágyon, Győrben és Baján – Ezúton is köszönjük munkájukat! Gratulálunk a legtöbb pontszámot elért fotókhoz az alkotóknak! Fotóikat itt tekinthetik meg.

XVIII. FIAP World Cup for Clubs 2023

Sikerült ismét jól szerepelni… A XVIII. FIAP Klubvilágbajnokságon fotóklubunknak sikerült a megmérettetést vállaló fotósvilág első harmadába bekerülni. Csoportunk összes alkotása, vagy is mind a 20 kép igen jó pontszámot kapott és nagy örömünkre 4 kép elfogadásra került! Az összesített pontok alapján, a Duna Fotóklub Egyesület a 226 versenyző fotóklubból, a 76-ik helyet szerezte meg. Gratulálok az elfogadott alkotásokhoz és a csoport minden tagjának a szép eredményhez! A beküldött kollekció alkotásait itt, most mindenki megnézheti. Elfogadott képek: Bartus Dávid – Guiding lights, Göldner Tiborné – Cooling, Tóth- Szögi Zsuzsanna- Green in leaf és – Icy

IV. Délvidék – MAFOSZ védnökségű fotópályázat (V2024/03)

Örömmel osztjuk meg veletek,hogy 2024 január 1-én elindult a IV. Délvidék országos fotópályázatunk! Négy kategóriában várjuk képeiteket! – Köteten színes – Kötetlen monokróm – Életképek – Baja. Részletek és feltöltés az alábbi linken lehetséges: https://palyazatok.dunafotoklub.hu/palyazatok/iv-delvidek-mafosz-vednoksegu-digitalis-foto Várunk titeket legyünk minél többen, tegyük minél színesebbé ezt a pályázatot!

Metszet ’23 – Jubileumi fotókiállítás

Kedves Vendégeink! Szép este volt, jó volt ismét együtt lenni! Köszönjük, hogy eljöttetek és velünk ünnepeltétek a Duna Fotóklub 65 éves Jubileumát! Hálásak vagyunk hogy felajánlásaitokkal támogatjátok jótékony célunkat, mely 4 család tizenegy gyermekét kívánja segíteni! Ezt írták rólunk: https://www.baon.hu/helyi-kultura/2023/12/kellnerne-felso-sara-az-elkeszult-kepben-a-lelek-mutatkozik-meg-galeriaval#google_vignette A Duna Fotóklub Egyesület 65 éves fennállása tiszteletére Örömmel küldjük meghívónkat és szeretettel hívjuk, várjuk Önöket kiállításunkra, mely ” METSZET ’23” címmel nyílik november 24-én a Bácskai Kultúrpalotában. A Duna Fotóklub 65 éves Jubileumát ünnepeljük és ez alkalomra két kiadvánnyal is készülünk. „Metszet ’23 – JELENÜNKBEN a MÚLTUNK” című könyv melyben megismerhetik a Duna Fotóklub Egyesületet és „Bajai- Galéria 2023” címmel,

Vajdasági töredékek – Fotókiállítás

Szeretettel küldjük meghívónkat minden kedves ismerősnek, barátnak, támogatónak, fotóstársnak és fotóinkat kedvelőknek! November 17-én, 17 órakor „Vajdasági töredékek” címmel nyílik kiállítása a Duna Fotóklub Egyesületnek Baján, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karán. Szeretettel hívunk mindenkit, jöjjenek el, várjuk Önöket! Kedves Vendégeink! Köszönjük, hogy eljöttek ” Vajdasági töredékek” fotókiállításunk megnyitójára és velünk töltötték ezt a szép estét! Örülünk, hogy ilyen sokan tudtunk találkozni!

Három nap a Zselicben

2023. október 21-22-23 12 fővel indultunk kirándulni és három csodálatos őszi napot töltöttünk a Zselicben. A Dunántúli-dombság déli részén, Somogy és Baranya megye határán terül el. Északon a Kapos völgye, keletről a Baranyai-hegyhát a Mecsekkel, délről a Drávamenti-síkság, nyugaton pedig Belső-Somogy határolja. Természeti értékei mellett itt található az Észak-Zselicben a Szennai Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény 1.nap: Deseda-tó a kaposváriak kedvelt pihenő- és üdülőhelye, nyáron strand és elektromos kirándulóhajó, télen korcsolyapálya is üzemel itt. Erdővel, mezővel tarkított környezete igazi gyöngyszem. Ellátogattunk a kilátóhoz majd a Szúnyog hídon átkellve az Arborétumba 2.nap: Tókai Szenna, Petörke, Csillagpark, Ropolypuszta, Bőszénfa 3. nap: Kaposvár, Gyertyános vagy Somogyvár,

Kárpát-medence felfedezése fotós szemmel

Vajdaság : 2023. október 6-7-8 A Duna Fotóklub Egyesület 15 tagja 5 kísérővel három napot tölthetett aVajdaságban, és hozhatta el minden érdeklődőnek a Bácskában fellelhető és őrzött örökségegy-egy apró töredékét, hasonló képpen mint már az előző két évben is az Erdélybenmegtartott honismeretinek is tekinthető fotós táboraink folytatásaként.Mind ezt köszönhetjük a MMA „Kárpátmedence felfedezése fotós szemmel” pályázatának.Utazásunk első állomása Topolya volt ahol lehetőségünk volt megnézni a Vajdaságlegmagasabb tornyú templomát a Sarlós Boldogasszony római katolikus templomot. SzakályJózsef prépost, a plébánia vezetője mutatott be be nekünk.Jártunk még Kray-kastélyban mely Topolya Község Múzeuma és ellátogattunk a helyitájházba és a kovács-bognár műhelybe, melyek a régi

Scroll to Top