Hírek

Kalocsa – Metszet ’23 Jubileumi fotókiállítás

Szép és tartalmas este Kalocsán a „Metszet ’23” kiállításunk második állomásának megnyitóján! Köszönjük, hogy eljöttetek, jó volt együtt lenni veletek! Köszönjük a Nicolas Schöffer Gyűjteménynek, hogy a 65 éves Duna Fotóklub bemutatkozhatott és elhozhatta tárlatát Kalocsára, valamint hálásak vagyunk barátainknak, a Kalocsai Dunatáj Fotókör támogatásának, segítségének! Ezt írták rólunk: https://www.kalohirek.hu/errol-tudnia-kell/metszet-23-a-bajai-duna-fotoklub-alkotoinak-nyilt-tarlata-a-schoffer-gyujtemenyben Kedves barátok, ismerősök, fotózást kedvelők! Metszet ’23 Jubileumi kiállításunk ezúttal Kalocsára látogat melynek megnyitó ünnepsége február 16-án 17,30-órakor lesz. Mindenkit várunk szeretettel! Helyszín: Nicolas Schöffer gyűjtemény, Kalocsa, Szent István király út 76.

FLORA fotópályázat – eredmény

Kecel városa 10. alkalommal hirdette a FLORA fotópályázatát, melyre a virágfesztivál főtémáihoz – Nemzetek virágai és Petőfi virágok között – fotókat vártak. Szép eredményt értek el klubtagjaink! Az I. helyet és három különdíjat is sikerült elhozni! Gratulálunk a díjazottaknak! I. Hely: Kellnerné Felső Sára        Különdíjak: Göldner Tiborné, Orsós Ivett, Ternay Gabriella.

Természet és Halmazállapot – házipályázat

A 2023-es év utolsó házi pályázatán két kategóriában „Természet” és „Halmazállapot” nevezhettek a klubtagok. Három tagú zsűrit kértünk fel a képek értékelésére – Biatorbágyon, Győrben és Baján – Ezúton is köszönjük munkájukat! Gratulálunk a legtöbb pontszámot elért fotókhoz az alkotóknak! Fotóikat itt tekinthetik meg.

XVIII. FIAP World Cup for Clubs 2023

Sikerült ismét jól szerepelni… A XVIII. FIAP Klubvilágbajnokságon fotóklubunknak sikerült a megmérettetést vállaló fotósvilág első harmadába bekerülni. Csoportunk összes alkotása, vagy is mind a 20 kép igen jó pontszámot kapott és nagy örömünkre 4 kép elfogadásra került! Az összesített pontok alapján, a Duna Fotóklub Egyesület a 226 versenyző fotóklubból, a 76-ik helyet szerezte meg. Gratulálok az elfogadott alkotásokhoz és a csoport minden tagjának a szép eredményhez! A beküldött kollekció alkotásait itt, most mindenki megnézheti. Elfogadott képek: Bartus Dávid – Guiding lights, Göldner Tiborné – Cooling, Tóth- Szögi Zsuzsanna- Green in leaf és – Icy

IV. Délvidék – MAFOSZ védnökségű fotópályázat (V2024/03)

Örömmel osztjuk meg veletek,hogy 2024 január 1-én elindult a IV. Délvidék országos fotópályázatunk! Négy kategóriában várjuk képeiteket! – Köteten színes – Kötetlen monokróm – Életképek – Baja. Részletek és feltöltés az alábbi linken lehetséges: https://palyazatok.dunafotoklub.hu/palyazatok/iv-delvidek-mafosz-vednoksegu-digitalis-foto Várunk titeket legyünk minél többen, tegyük minél színesebbé ezt a pályázatot!

Metszet ’23 – Jubileumi fotókiállítás

Kedves Vendégeink! Szép este volt, jó volt ismét együtt lenni! Köszönjük, hogy eljöttetek és velünk ünnepeltétek a Duna Fotóklub 65 éves Jubileumát! Hálásak vagyunk hogy felajánlásaitokkal támogatjátok jótékony célunkat, mely 4 család tizenegy gyermekét kívánja segíteni! Ezt írták rólunk: https://www.baon.hu/helyi-kultura/2023/12/kellnerne-felso-sara-az-elkeszult-kepben-a-lelek-mutatkozik-meg-galeriaval#google_vignette A Duna Fotóklub Egyesület 65 éves fennállása tiszteletére Örömmel küldjük meghívónkat és szeretettel hívjuk, várjuk Önöket kiállításunkra, mely ” METSZET ’23” címmel nyílik november 24-én a Bácskai Kultúrpalotában. A Duna Fotóklub 65 éves Jubileumát ünnepeljük és ez alkalomra két kiadvánnyal is készülünk. „Metszet ’23 – JELENÜNKBEN a MÚLTUNK” című könyv melyben megismerhetik a Duna Fotóklub Egyesületet és „Bajai- Galéria 2023” címmel,

Vajdasági töredékek – Fotókiállítás

Szeretettel küldjük meghívónkat minden kedves ismerősnek, barátnak, támogatónak, fotóstársnak és fotóinkat kedvelőknek! November 17-én, 17 órakor „Vajdasági töredékek” címmel nyílik kiállítása a Duna Fotóklub Egyesületnek Baján, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karán. Szeretettel hívunk mindenkit, jöjjenek el, várjuk Önöket! Kedves Vendégeink! Köszönjük, hogy eljöttek ” Vajdasági töredékek” fotókiállításunk megnyitójára és velünk töltötték ezt a szép estét! Örülünk, hogy ilyen sokan tudtunk találkozni!

A Nyár színei – Kincsek a padláson: házipályázat

2023/III. negyedévi házipályázatának témája, “A nyár színei” és a ” Kincsek a padláson” volt – melyet klubunktól független zsűri értékelt Sopronban és Győrben. Ezúton is köszönjük munkájukat! Gratulálunk az alkotásokhoz! A legtöbb pontot elért fotókat itt tekinthetik meg A nyár színei Kincsek a padláson

„Középpontban az ember” – házipályázat

2023/II. negyedévi házi pályázatának beadási határidejét – a nyári szünet miatt – kicsit előrébb hoztuk. Témánk, „Középpontban az ember” volt – színes és monokróm kategóriában, melyet klubunktól független, független zsűri értékelt. Ez utón is köszönjük munkájukat! A legtöbb pontot elért fotókat itt tekinthetik meg. Színes Monokróm

Meghívó -a Duna Fotóklub Egyesület kiállítása Marosvásárhelyen

Egy szép és tartalmas este, jó volt együtt lenni veletek ! 🙂 Köszönjük a marosvásárhelyi Marx József Fotóklub meghívását! Marosvásárhelyre érkezik kiállításunk! Örömmel osztjuk meg veletek, immár negyedik állomáshoz érkezett „Székelyföldi életképek” című fotókiállításunk! Megnyitó: 2023. április 28. 18-óra.Helyszín: Marosvásárhely, Középkori Vár Szücsök Bástya

Újabb FIAP és MAFOSZ diplomák

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) diploma átadó ünnepségén, fotográfiai tevékenysége és művészi alkotómunkája elismeréseként újabb két diplomát vehetett át Kellnerné Felső Sára a Duna Fotóklub Egyesület tagja. A Diplomák április 1-én, ünnepélyes keretek közt Budapesten kerültek átadásra. EFIAP – „A FIAP Kiválósága” minősítés és A-MAFOSZ/b – MAFOSZ Kiváló Művésze minősítés, bronz fokozat (Artist MAFOSZ bronze)       

FOTÓZNI JÓ -Meghívó

Szeretettel invitáljuk Önöket, jöjjenek el, nézzék meg a Duna Fotóklub Egyesület két tagjának, Gara Ibolya és Melegdi Gyula kiállítását Baján a Turisztikai Központban!Megnyitó április 24-én 17,30 óra.

Utazás – házipályázat

Lezárult 2023/I. negyedévi házi pályázatunk, melynek témája az „Utazás” volt. Zsűritagok: Roll Péter, Dékány Zsolt, Péjó Zoltán. Ezúton is köszönjük munkájukat! Színes és monokróm kategóriában lehetett pályázni. A legtöbb pontszámot elért fotókat itt tekinthetik meg. Monokróm Színes

A Duna Fotóklub XVI. Éves kiállítása Pécsett!

Egy szép este Pécsett A Duna Fotóklub Egyesület és a Mecseki Fotóklub – Pécs töretlen barátsága már 1958 óta! Köszönjük a Mecseki Fotóklub meghívását! Ezúttal, kedves barátaink a Mecseki Fotóklub meghívására Pécsre látogatunk, ahol lehetőségünk lesz megmutatni fotóinkat. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!Találkozzunk a megnyitón április 4-én kedden 18-órakor! Helyszín: Halász Rezső Galéria – Civil Közösségek Háza, Pécs, Szent István tér 17.

Meghívó

Meghívó – Kiállítás és díjátadó ünnepség -Katalógus

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit a  III. Délvidék – MAFOSZ védnökségű országos digitális fotópályázat díjátadó ünnepségére és kiállításának megnyitójára, március 25-én szombaton 15:00 órakor Baján a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara aulájába. Örömmel osztjuk meg, hogy a nemzetközi és hazai porondon is igen elismert szakmai zsűrinek nem volt könnyű dolga.  118 fő 1315 db nagyszerű alkotása került  elbírálásra és ebből 228 került elfogadásra. Ezekből válogattunk kiállításunkra…  Letölthető pdf katalogus itt: http://palyazatok.dunafotoklub.hu/files/III__Delvidek_katalogus_.pdf A díjazott és elfogadott alkotások katalógusa megtekinthető itt: https://www.youtube.com/watch?v=ZnVd1sDCfZQ

Busójárás – Ilyennek láttuk mi ?

Mohács, akkor Busójárás, móka, kacagás és vigadozás. Ilyenkor a Duna sodrása nem csak a csónakokat sodorja a part felé, hanem a tavasz friss illatát is érezni lehet.

Kísértés és tükröződés – házipályázat

A 2022-es év utolsó házi pályázatán két kategóriában – “Kísértés és Tükröződés”- nevezhettek a klubtagok. Kívülálló zsűrit – két főt az Óbudai Fotóklubtól, egyet pedig a Győri Fotóklubtól – kértünk fel a képek értékelésére. Ezúton is köszönjük munkájukat! Az általuk legjobbnak ítélt fotókat itt megtekinthetik.

Olympus bemutató – 2023. 02. 28.

2023. február 28-án Baján a Bácskai Kultúrpalotában a Duna Fotóklub Egyesület vendége Dékány Zsolt az Olympus nagykövete volt. Beszélgetünk az OM System OM-1 fényképezőgépről és társairól, valamint a ma fellelhető optikákról , újdonságokról,  mind ezek tulajdonságairól, előnyökről, használhatóságról, stb… Tartalmas szép estét töltöttünk el barátainkkal és vendégeinkkel! Ez utón is köszönjük Dékány Zsoltnak hogy elfogadta meghívásunkat!

XVII. FIAP World Cup for Clubs 2022

A XVII. FIAP Klub Világbajnokságra való nevezéssel Egyesületünk immár harmadik évben mérettette meg magát a nemzetközi fotóművészeti alkotócsoportok között.  Az igen rangos, versenyre a világ 224 fotóklubja nevezett 20 alkotásból álló kollekcióval, amelyek legalább 10 alkotó munkásságát kellett, hogy tükrözzék. Nagyon örülünk és jó érzés, hogy sikerült megőriznünk pozícióinkat az egyre nagyobb és igen rangos mezőnyben.  A Duna Fotóklub Egyesület ebben a megmérettetésben, 368 összegyűjtött ponttal, a 111. helyet foglalhatta el a ranglistán.  Ahhoz, hogy ilyen szép eredményt sikerült elérnünk minden beküldött fotó hozzájárult, és sikeresnek mondható, hisz igen szép pontszámot kaptak az alkotások, 5 fotó elfogadás nyert, Bolvári Csilla-

III. Délvidék Fotópályázat

Örömmel osztjuk meg veletek december 1-én már elindult a III. Délvidék országos fotópályázatunk! Négy kategóriában várjuk képeiteket! – Köteten színes – Kötetlen monokróm – Életképek – Baja. Részletek és feltöltés az alábbi linken lehetséges. http://palyazatok.dunafotoklub.hu/…/iii-delvidek-mafosz… Várunk titeket legyünk minél többen, tegyük minél színesebbé ezt a pályázatot!

Scroll to Top