II. Délvidék – MAFOSZ védnökségű, papír alapú és digitális fotópályázat

Pályázati kiírás:                                 A pályázat szervezője:  Duna Fotóklub Egyesület, Baja.

Nyilvános pályázat, melyen részt vehet minden hivatásos és amatőr fotós, foglalkozástól, életkortól, lakóhelytől függetlenül, kivételt képeznek a zsűri tagjai.

A pályázaton részt venni kategóriánként legfeljebb 4 db olyan fotóval lehet amely még nem volt díjazva más magyarországi fotópályázaton és még nem szerepelt a I. Délvidék fotópályázatán. Sorozat beküldése nem megengedett.

A pályázónak garantálnia kell, hogy a beküldött fotók felett teljes körű szerzői és személyiségi jogokkal rendelkezik, s ha szükséges, a felmerülő kétségek esetén ezt igazolni is tudja. Az ezekből eredő esetleges vitákban a szervezők felelősséget nem vállalnak, a viták teljes következményeit a pályázónak kell viselnie.

A pályázó a fotók, beküldésével hozzájárul, hogy a pályázat és a kiállítás népszerűsítése érdekében a beküldött fotókat a szervezők, térítés nélkül felhasználhassák a szerző nevének feltüntetése mellett (katalógus, sajtó, TV, plakát, meghívó). Továbbá, a kiállításra és elfogadásra bezsűrizett fotók a Duna Fotóklub Egyesület archívumába bekerülnek, ott a MAFOSZ előírásainak megfelelően, a pályázat és az alkotók megnevezésével együtt, legalább 5 éven keresztül megtekinthetőek lesznek. A díjazott fotók, a MAFOSZ elbírálása alapján, a Fotó-Hungarikum c. MAFOSZ kiadványba beválogatásra kerülhetnek. A fotók ettől eltérő célokra való felhasználása csak az alkotóval kötött írásos szerződés alapján lehetségesek.

Egyazon fotó csak egy kategóriába nevezhető. A pályázó tudomásul veszi, hogy a kiírásnak nem megfelelő fotók kizárásra kerülnek. A pályázó elismeri, hogy a zsűri döntése végleges és nem vitatható.

A digitális regisztrációs űrlap kitöltésével és elküldésével a pályázó elfogadja a fenti kiírás feltételeit.

Kategóriák:

  1. Nyomtatott  – Kötetlen színes            (Papír alapú)
  2. Nyomtatott  – Kötetlen monokróm     (Papír alapú)
  3. Digitális         – Köteten színes
  4. Digitális         – Kötetlen monokróm
  5. Digitális         – Baja

Nevezés és képfeltöltés:

Előzetes regisztráció után a pályázati fotókat (nyomtatottat és digitálisat egyaránt) digitálisan is fel kell tölteni a Duna Fotóklub Egyesület oldalára.

A feltöltés Jpg kiterjesztésben legyen, 1080 pixelre méretezett magassággal, max. 2 Mb terjedelemmel. Ha a hossz így túllépné az 1920 pixelt, akkor a hosszabbik oldal lesz a mértékadó.

A regisztrációt és a fotók feltöltését minden pályázó a https://dunafotoklub.hu oldalon teheti meg.

A képek elnevezése a következő minta szerint legyen: kategória betűjele, kategórián belüli sorszám_ alkotó vezetékneve_ alkotó keresztneve_ lakóhelye_ az alkotás címe. ( Pl.:   A1_  Gipsz _ Jakab _ Zirc _ Viruló keszeg – maximálisan 256 karakter)

Nyomtatott, papír alapú alkotások:

Nyomtatott kategóriában bármilyen fotótechnikával készített (modern és archaikus) alkotással lehet pályázni, ha megfelel az illető kategória paramétereinek. A nyomtatott alkotások mérete standard A4-es formátumú lehet, vagy 30 X 21 cm-es hossz, illetve magasságú, vagy erre a méretre  paszpartuzott. A fotók hátoldalán szerepeljen a fotó kategóriájának betűjele,  sorszáma, az alkotó neve, lakóhelye, az alkotás címe. ( Pl.: A1 Gipsz Jakab Zirc Viruló keszeg ). A fotó képoldalán viszont nem megengedett semmilyen utalás az alkotó nevére, az alkotás címére, származási helyére. A fotókat postán kérjük feladni a Duna Fotóklub Egyesület címére: 6500 Baja, Deszkás utca 7.

Aki szeretné a papír alapú fotóit a zsűrizés, illetve kiállítás után visszakapni, a nevezési díj fejezetben leírt plusz díjazás kifizetésével visszaigényelheti. A vissza nem igényelt papír alapú fotókat minden pályázó 1 évig a Duna Fotóklub Egyesület székhelyén átveheti (6500 Baja. Deszkás utca 7.). Ez után az át nem vett képek megsemmisítésre kerülnek.

A zsűri tagjai:

      Baán Katalin (E-MAFOSZ/b) – a MAFOSZ Közép-Magyarországi területi alelnöke

      Hipságh Gyöngyi (A-MAFOSZ/g, EFIAP) – a MAFOSZ Nyugat-Dunántúli területi alelnöke

      Bedi Gyula (A-MAFOSZ/g, EFIAP) – a MFVSZ alelnöke

A papír alapú alkotások zsűrizése több fordulós: első forduló igen-nem, második forduló 1–10-ig pontozás, harmadik fordulóban a pontozáskor az első 10 kép közül a zsűri tagjai – egymással megvitatva – döntenek a díjazott alkotásokról. A digitális alkotások zsűrizése két fordulós: első forduló internetes szavazás 1-10-ig, második forduló az első 10 kép közül a zsűri tagjai – egymással megvitatva – döntenek a díjazott alkotásokról.

Nevezési díj:

     Csak papír alapú fotók nevezése esetében (A. és B. kategória)                    3000 Ft  vagy  10 Euro

     Csak digitális fotók nevezése esetében (C. D. és E. kategóriák)                   3000 Ft  vagy  10 Euro

     Papír és digitális fotók nevezése esetében (A. B. C. D. és E. kategóriák)     4000 Ft  vagy  15 Euro

     Papír alapú fotók visszaigénylése esetén:   2000 Ft. – postázási díj.

A nevezési díj elküldhető postai úton a Duna Fotóklub Egyesület címére (6500 Baja, Deszkás utca 7.), vagy utalással a Duna Fotóklub Egyesület  10402513-50485157-55491001 (K & H)   bankszámlaszámára, a megjegyzés rovatba a II. Délvidék és a pályázó neve és lakhelye megjelölésével.

Díjazás:

A legeredményesebb alkotó – (a legtöbb elfogadást elért pályázónak a helyezések figyelmen kívül hagyása mellett) – MAFOSZ Plakett

Holtverseny esetén a zsűri döntéssel választ díjazottat.

Kategóriánként pályázati arany-, ezüst- és bronzérem, oklevél kíséretében.

Pályázati naptár:

A feltöltés kezdete:     2019. április 2. 

A feltöltés zárása:        2019. június 2.

Zsűrizés:                       2019. június  8 – 23. között.

Kiértesítés:                    2019. június 24  – 30. között.

A szervezők az elfogadott papírfotókból kiállítást a digitális fotókból diavetítést rendeznek. A díjkiosztó, a kiállítás és a diavetítés megnyitójának időpontja: 2019. szeptember  folyamán. Az elfogadott papír és digitális fotókból digitális katalógus készül, melyet az összes pályázónak elküldünk.

A díjak és a visszaigényelt fotók kipostázási ideje: 2019. október 1- 31. között.

Egyéb információ: sandorattilahorosnyi@gmail.com vagy tel: 06305396618 – Horosnyi Sándor.

Scroll to Top